Upravljanje dogadjajima i obnavljanje fizičkog tijela čovjeka

Upravljanja događajima
i obnavljanje fizičkog tijela čovjeka“
(na temelju seminara „Učenje Grigorija Grabovoja o Bogu“ br. 65,
provodi Grabov G.P. 1. srpnja 2003.)

Na prvi pogled, ako postavite pitanje koja je razlika između čovjeka i Boga, onda je odgovor sasvim očit. Najvjerojatnije će ispitanik odgovoriti otprilike ovako „Bog je Bog“. Istodobno, ispitanik će uvijek imati komplementarno objašnjenje da je Bog Stvoritelj cijeloga svijeta. Istodobno, znamo da je čovjek poput Boga, odnosno stvoren je na Božju sliku i priliku. Takodjer, znamo da naše znanje o Bogu i Božje djelovanje samo po sebi sinkronizira naša djela i može dobiti globalnu kontrolu samo na temelju onoga što o Bogu znamo. No, pored sličnosti, postoji i nešto što Boga razlikuje od čovjeka. Stoga je detaljnije razumijevanje razlika također znanje koje kontrolira procese u Svijetu kroz Svijest osobe. A seminar ćemo započeti s prvim razlikama koje ćemo istaknuti na ovom seminaru.
Ali upotreba razmatranih razlika ne isključuje upotrebu znanja o sličnosti. Štoviše, možemo koristiti obrnuti princip kretanja od čovjeka ka Bogu, uzimajući u obzir, na primjer, takav instrument ljudskog djelovanja kao što je „Razumijevanje“. A pronalazak ovog alata kod samog Boga pokreće brojne tehnologije. Ovdje se, prije svega, ne treba smijati konceptu Božjeg posjedovanja cjelokupnog znanja i djelovanja „Razumijevanja“ uloge čovjeka u Svijetu koji je Bog stvorio. Tehnologije koje se razmatraju i koje se praktično razrađuju date su u odjeljku „Plan“ za ovaj seminar. Stoga ovdje nisu posebno opisani. Ali svaki korak u razmatranju seminara, kao i uvijek, dovodi do novih tehnologija. Neke tehnologije slušatelji nazivaju vrlo lijepima. Na primjer, tehnologija za obnavljanje srčanog tkiva.
Odvojeni veliki blok informacija opisuje dijalog između djela čovjeka i Boga. Na temelju tih podataka razmotrit ćemo pitanja Božjeg stvaranja čovjeka i pitanja Božjeg stvaranja samoga sebe. Sve ove točke također nose niz tehnologija opisanih u planu seminara o obnovi fizičkog tijela čovjeka i upravljanju događajima.
Zaključno, kao i tijekom seminara, analizirat ćemo pitanja koja se pojave.